FAQ

Wat houdt het spel Escape from Veenhuizen precies in?
Escape from Veenhuizen is een outdoor ontsnappingsspel dat zich afspeelt in de bossen van Veenhuizen en Norg. U vormt met uw groep deelnemers kleinere groepjes van 4 personen. In deze groepjes neemt u deel aan het spel.
Het is voor u als groep zaak om te ontsnappen, bewakers te ontwijken of verbaal te misleiden en alle opdrachten te vinden. U zet daarmee als groep een eindscore neer, die meegenomen zal worden in de prijsuitreiking.
Iedere groep speelt het spel op zijn/haar eigen manier. Het spel is daarom geschikt voor alle deelnemers vanaf 12 jaar. Jongere deelnemers zijn in overleg uiteraard ook welkom.

Waar begint het spel?
Het spel begint bij Grand Café Hotel Karsten, gelegen aan Brink 6 te Norg. U eindigt de avond op dezelfde locatie.

Hoe lang duurt Escape from Veenhuizen?
Het spel duurt zolang de deelnemers bezig zijn. Iedereen speelt het spel op zijn/haar eigen manier en daarom is er geen standaard tijd aan het spel gekoppeld. Gemiddeld is iedere groep tussen de 2,5 en 3,5 uur bezig met het spel.
Deze tijdsduur is exclusief een eventuele borrel na de activiteit.

Is het mogelijk om Escape from Veenhuizen te combineren met een diner?
Ja dit is mogelijk. Wij hebben een samenwerking met Grand Café Hotel Karsten. Zij bieden op onze websites enkele buffetten en borrelplanken aan. Kijk voor de opties op onze website onder het tabblad ‘Buffetten’.

Is het mogelijk om Escape from Veenhuizen te spelen in de zomer?
Nee dit is niet mogelijk. Escape from Veenhuizen wordt ieder jaar gespeeld vanaf 1 oktober tot 1 april. Voor de optimale beleving van het spel is het namelijk noodzakelijk dat het vroegtijdig donker is.

Wat voor kleding moet ik aan tijdens Escape from Veenhuizen?
Dit is afhankelijk van het weer op de datum dat u het spel speelt. Houdt er rekening mee dat het spel zich buiten afspeelt. Het advies is om goede (oude) loopschoenen te dragen en kleding die eventueel vies mag worden. Verder wordt het sterk geadviseerd om minstens twee zaklampen per groepje (5 personen per groepje) mee te nemen.

Kan Escape from Veenhuizen ook gespeeld worden met minder dan 30 deelnemers? En met hoeveel dan?
Ja het is in overleg mogelijk om met minimaal 8 personen deel te nemen. Uw groep zal dan, in overleg met de aanvrager, gepland worden op een datum waarop al een avond Escape from Veenhuizen gepland staat.

Als er meerdere bedrijven/groepen op de zelfde dag deelnemen aan het spel, spelen we het spel dan wel met onze eigen groep?
Ja. iedere deelnemende groep speelt het spel enkel en alleen met de deelnemers van hun eigen groep. Ieder deelnemend bedrijf/ vriendengroep speelt hun eigen spel en hebben een eigen einduitslag.

Heeft u andere vragen? Wij zijn bereikbaar via info@escapefromveenhuizen.nl, het contactformulier op de website of telefonisch via 06-83989609.